HARİTALAR
Harita Nedir ?
Haritalar, yeryüzünün veya bir kısmının kuşbakışı görünümünün belli bir oran göre küçülterek gösterilmesidir. Haritalar ölçeklerine ve tiplerine göre sınıflandırılır. Tiplerine göre haritalar; topoğrafya haritaları, fiziki haritalar, siyasi ve idari haritalar, duvar ve atlas haritalarıdır.
Tüm bu haritalar belli bir ölçeğe göre hazırlanır. Ölçek haritaların sınıflandırılmasında kullanılır. Ölçekler haritanın geometrik doğruluğu, içeriği ve kapladığı alan hakkında bilgi verir. Haritanın ölçeği büyükse içeriği zengin, doğruluğu gerçeğe yakın, kapladığı alan ise küçüktür. Haritanın ölçeği küçükse içeriği sınırlı, doğruluğu düşük, kapladığı alan ise büyüktür. Ölçekler, harita üzerindeki belirlenmiş iki nokta arasındaki uzunluğu, arazi üzerinde aynı yerde ölçülen yatay uzunluğuna oranıdır. Ölçek kesirli sayılarla ifade edilir. Paydadaki rakam küçüldükçe ölçek büyür. Payda büyürse ölçek küçülür. Haritada hangi bilgilerin gösterileceği ölçeğe bağlıdır.
Dilsiz haritalar birçok farklı bölge için tasarlanabilir. Ülkemizde eğitim alanında sık kullanılanlardan birisi de Türkiye dilsiz haritası oluyor. Bu haritada illerin sınır çizgileri gösterilmez. Hem eğlenceli hem de kolay bir şekilde öğrenme imkânı sunması ile ön plana çıkar. Faydalı materyaller olması sayesinde hem öğretmenler tarafından okullarda hem de öğrenciler tarafından evlerde ve çalışma alanlarında kullanılabilir.
Dünya haritaları birçok alanda kullanılan ve bireylere yarar sağlayan ürünlerdir. Dünya haritasının en temel avantajı ise dünyanın daha iyi tanınmasını sağlamasıdır. Bunun yanı sıra haritalar görsel hafızayı güçlendiren ve yine görsel öğrenme becerilerini geliştiren ürünlerdir. Görsel olarak göz önün de bulunan haritalar derslerde birçok farklı konunun öğrenciler tarafından daha iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlar. Aynı zamanda haritalar, öğretmenlerin konuları daha rahat bir şekilde harita üzerin de göstermesine yardımcı olur. Dünya haritası çalışma alanlarında da coğrafik konularda da önemli avantajlar sunar.
Ülkemizin sınırlarını ve illerin konumlarını bilmek herkes için yararlı olan bir şeydir. Bu nedenle de Türkiye haritası kullanım alanı oldukça geniştir. Eğitim kurumları en sık kullanım yapılan yerlerin başında gelir. Aynı zamanda ofis, iş yeri gibi alanlarda da kullanılır.
Bunların yanı sıra evlerde dahi harita bulunması yararlı olacaktır. Haritaların üzerinde sınırların yanı sıra ekonomik durum, nüfus, doğal unsurlar gibi bilgilerin yer alması da mümkündür. Standart harita modellerinde ise genel olarak sınırlar, il bilgileri, bölgeler yer alır. Görsel öğrenmeyi daha kolay hale getiren bu haritalar ekonomik fiyatlara sahiptir.
Harita Çeşitleri;
Kıtalar Haritası olmak üzere birçok çeşit haritamız mevcuttur.
Bunlara ek olarak Dünya dilsiz harita ve Türkiye dilsiz haritası da vardır. Hazırlamış olduğumuz Türkiye ve Dünya haritaları ofisinizde veya evinizde hem dekor olacak hem de öğrencilerin eğitimine destek olacaktır. İster set olarak ister ayrı olarak alabilirsiniz.